Vepřové špízky v sezamové soli

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové špízky v sezamové soli Foto:
Vepřové špízky v sezamové soli
Foto: Just Spice

Autorem tohoto receptu s originálním názvem „thit lon nuong muoi vung“ je Luke Nguyen a snazší to už vážně být nemůže. A věřte, je to moc dobré.

Suroviny
sezamová semínka 2 lžíce
vepřové ramínko na tenké proužky 300 g
jarní cibulka (mírně podrcená) 2 ks
citronová tráva (nebo 2 lžíce sušené) - jemně podrcená 4 lžíce
rybí omáčka 3 lžíce
ústřicová omáčka 1 lžička
cukr 1 lžička
med 1 lžíce
pepř, nejlépe Tallichery 1/2 lžička
rostlinný olej 3 lžíce
sůl
špejle, namočené na půl hodiny do vody 12 ks
Postup
1

Sezam posolte a promíchejte (asi tolik, aby byl slaný zhruba jako solené buráky).

2

Všechny ostatní suroviny, kromě špejlí, smíchejte v misce, přidejte maso a nechte v lednici marinovat přes noc.

3

Napíchejte maso na špejle a grilujte 3 min z každé strany. Posypte sezamem se solí.

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Videa

reklama

reklama