Vepřové špízky s opečenou zeleninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové špízky s opečenou zeleninou Foto:
Vepřové špízky s opečenou zeleninou
Foto: profimedia.cz

Grilování je fenomén, který Česko jen tak nepustí. A to je dobře! Naštěstí je nepřeberné množství tipů a receptů, a tak grilování nikdy nezevšední. Zkuste třeba vepřové špízky se zeleninou.

Suroviny
mletá paprika
mletý římský kmín
vepřová kýta 400–500 g
cibule
máslo 30 g
minipatizon (nebo 2 mladé cuketky) 5 ks
brambory 2–3 ks
Při podávání:
citronové nebo limetové klínky
rukola
Postup
1

Koření vetřete do masa a ochuťte solí a pepřem. Maso a kousky cibule navlékněte na dřevěné špízy (které byly před tím namočené ve vodě). Dejte je pod rozpálený gril a opékejte 8–10 minut a postupně otáčejte o 90 stupňů.

2

Na střední teplotě rozpusťte máslo, přidejte nakrájené patisony nebo cukety a brambory a dobře promíchejte, aby se všechny kousky máslem obalily. Opékejte, dokud vše nebude zlatavé a uvařené. Ochuťte a podávejte se špízy, citronovými nebo limetovými klínky a čerstvou rukolou.

Vepřové špízky s opečenou zeleninou Foto:

Vepřové špízky s opečenou zeleninou, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama