Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem  Foto:
Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem
Foto: Rychlé večeře - Těstoviny

Ragú s trhaným vepřovým patří k časově náročnějším pokrmům, ta úžasná vůně a chuť ale stojí za to. V jedné dávce je tolik masa, že vám po nedělním obědě možná trocha zbude: kromě těstovin ale chutná skvěle třeba i jen tak s čerstvým pečivem, takže se určitě neztratí.

Článek

Špagety s rajčatovou omáčkou Foto:

18 neodolatelných receptů na těstoviny s rajčaty

Tahle láska začíná obvykle už v dětství a trvá celý život! Těstoviny s "červenou omáčkou" jsou zkrátka hříšně dobré.
Suroviny
olivový olej 2 lžíce
vepřové ramínko bez kosti 1,25 kg
sůl a čerstvě namletý pepř
cibule, nakrájená 1 ks
česnek 3 stroužky
fenykl (semínka) 1,5 lžíce
červené víno 250 ml
konzervovaná sekaná rajčata 2 plechovky
hovězí vývar s nízkým obsahem soli 250–750 ml
těstoviny typu pappardelle 500 g
čerstvě nastrouhaný parmazán
Postup
1

Předehřejte troubu na 165 °C.

2

V silnostěnném kastrolu, který se dá dát do trouby, rozehřejte olej. Vepřové ramínko osolte a opepřete, a až bude olej horký, ze všech stran ho na něm opečte dohněda. Přemístěte na talíř.

3

Na olej dejte cibuli a restujte, dokud nebude sklovitá. Přidejte česnek, tymián a fenykl a duste asi 2 minuty. Přilijte víno a zhruba po 3 minutách, kdy by se objem tekutiny měl zmenšit na polovinu, i rajčata a třetinu vývaru. Přiveďte k varu a po chvíli do kastrolu vraťte maso. Omáčka by měla sahat zhruba do třetiny jeho výšky – pokud je jí méně, přidejte ještě trochu vývaru.

4

Kastrol přikrytý víkem vložte do předehřáté trouby a pečte asi 3 hodiny. Každých 45 minut maso zkontrolujte a obraťte, případně přilijte vývar. Že je hotové, poznáte podle toho, že se dá snadno natrhat vidličkou. Po vyndání z trouby maso nechte trochu vychladnout a pak ho pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna. Přelijte šťávou, případně ještě dosolte a dobře promíchejte.

5

Těstoviny uvařte podle návodu. Servírujte přelité velkou porcí ragú a posypané parmazánem.

Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem  Foto: Vepřové ragú s fenyklem a červeným vínem; foto: Rychlé večeře – Těstoviny

Rychlé večeře - Těstoviny Foto:

Těstoviny rychlé večeře: Jídla pro každý den

Kate McMillan

Tato série kuchařek nabízí recepty na jednoduché, rychlé, přesto vynikající večeře pro kterýkoliv den v týdnu. Výběr receptů jistě potěší všechny věkové kategorie čtenářů. Těstoviny jsou ideální surovinou pro rychlé a chutné večer během pracovního týdne, ale i pro sváteční víkendy.

Tato kniha nejenže nabízí celou řadu omáček – od Bolognese po Alfredo, ale naleznete zde také jednoduché instrukce a postup výroby vlastních těstovin. Řada originálních omáček vás jistě překvapí a potěší i vegetariány. Samozřejmě nemohou chybět tipy na chutné saláty jako přílohu.

Vydalo nakladatelství Omega.

Videa

reklama

reklama