Vepřové medailonky ve smetanové omáčce

Doba přípravy:
Počet porcí: 3-4
Vepřové medailonky ve smetanové omáčce Foto:
Vepřové medailonky ve smetanové omáčce
Foto: Kuchařinka.cz

Klasika hotová za pár chvilek. Maso a smetanová omáčka je prostě jistota, nebojte se jí, uvidíte, že budete mít obrovský úspěch!

Suroviny
vepřová panenka 1 ks
sůl
smetana 40% 200 ml
sušená rajčata 1 hrst
žampiony 3 ks
petrželka 1 hrst
nakládaný zelený pepř
Postup
1

Nejdřív si naložte panenku nakrájenou na medailonky asi 2 cm tlusté do olivového oleje, pepře a čerstvého tymiánu, nechte v misce alespoň hodinu odležet.

2

Po hodince klaďte na rozpálenou pánev a restujte z obou stran , dokud není panenka hotová. Sundejte medailonky z pánve a do výpeku kápněte ještě trochu oleje. Přidejte na plátky nakrájené žampiony, lehce orestujte, přihoďte petrželku, na tenko nakrájená sušená rajčata a asi lžičku nakládaného zeleného pepře. Vše zalijte vysokoprocentní smetanou a nechte omáčku zredukovat dokud nezhoustne.

3

Ochutnejte a případně dosolte.

4

Jako příloha je ideální opečený brambor nebo domácí hranolky.

Vepřové medailonky ve smetanové omáčce Foto: Kuchařinka.cz

Vepřové medailonky ve smetanové omáčce, Foto: Kuchařinka.cz

 

Kuchařinka IISeznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Videa

reklama

reklama