Vepřové maso dušené s mladou kapustou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové maso dušené s mladou kapustou  Foto:
Vepřové maso dušené s mladou kapustou
Foto: Gurmet

Spojení šťavnatého vepřového masa a mladé, svěže zelené kapusty chutná báječně!

Suroviny
vepřové ramínko nebo masitý bůček 600 g
mladá kapusta 1 hlávka
máslo 50 g
cukr 1–2 lžičky
sůl
kmín
čerstvě namletý pepř
vařené nové brambory k podávání
Postup
1

Maso pokrájejte na středně velké kostky (asi jako na guláš) a duste je, osolené, opepřené a okmínované, asi 1 hodinu (omastek pod ně nedávejte, maso samo pustí dostatek tuku během dušení).

2

Pak k němu přidejte na nudličky pokrájenou kapustu, přidejte cukr a duste ještě asi 5 minut společně.

3

Vše zahustěte zvlášť připravenou jíškou z másla a mouky.

Vepřové maso dušené s mladou kapustou  Foto: Gurmet

Vepřové maso dušené s mladou kapustou. Foto: Gurmet

Gurmet - červenec, srpen 2014

Gurmet – Vaše škola vaření

Letní dvojčíslo Gurmetu plně odráží léto a prázdniny, které jsou časem dovolených. Za dobrým jídlem jsme se rozhodli vyrazit do Středomoří a na Balkán, takže jsme pro vás připravili nejen nedělní oběd ve španělském duchu, ale taky domácké menu jako vystřižené z dovolené v Bulharsku. Středomořské téma se objeví i v rubrice zdraví, kde najdete šestici receptů, ve kterých hraje klíčovou roli olivový olej.

Naučíme vás také, jak si připravit čerstvé domácí těstoviny, vařit (i grilovat) venku dobroty, které vymyslel a uvařil Zdeněk Pohlreich. Jak uvařit opravdu bleskurychle, vám poradí Jamie Oliver, a o recept na skvělou barbecue omáčku se s vámi podělí Michal Nikodem. Také tentokrát vám nabídneme spoustu sladkostí – od koláčů přes dorty až po domácí zmrzlinu. Léto budiž pochváleno!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama