Vepřové ledvinky na paprice

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové ledvinky na paprice Foto:
Vepřové ledvinky na paprice
Foto: Vlado Kníž

Ledvinky mají nezaměnitelnou strukturu masa. Pro dobrou chuť je nutná předpříprava, ale samotné vaření s tímto masem je už poté rychlovka. A výsledek je velmi delikátní!

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
vepřové ledvinky
masitá červená paprika
cibule
česnek 1 stroužek
mletá červená paprika
hladkolistá petržel
sůl
Postup
1

Ledvinky nařízněte, odstraňte bílé části a zbytek nakrájejte. Dejte do misky, zalijte mlékem a nechte aspoň 2–3 hodiny odležet.

2

Pak ledvinky propláchněte ve studené vodě, rozložte je na kuchyňský papír, vysušte a opepřte.

3

Na pánvi rozpusťte máslo a vložte česnek a nahrubo nakrájenou cibuli, pak přisypte sušenou papriku a zalijte vývarem. Na závěr zakápněte smetanou.

4

Na druhé pánvičce rozehřejte olej a vložte ledvinky, které jste na poslední chvíli osolili. Přidejte nakrájenou červenou papriku, kousek másla, promíchejte a přesypte k omáčce. Pak omáčku slijte zpátky do pánve, kde zbyla vypečená šťáva z ledvinek, a nechte spojit. Chvíli povařte a na závěr vsypte i maso, aby se prohřálo. Promíchejte, nasypte čerstvou petrželku a podávejte.

Vepřové ledvinky na paprice Foto:

Vepřové ledvinky na paprice Foto: Vepřové ledvinky na paprice, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama