Vepřové kotlety v krémové šalvějové omáčce

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Vepřové kotlety v krémové šalvějové omáčce Foto:
Vepřové kotlety v krémové šalvějové omáčce
Foto: isifa.com

Vepřovými kotletami potěšíte všechny milovníky masa. Šalvějová omáčka jim dodá neotřelou vůni a chuť.

Suroviny
olivový olej 1 lžíce
vepřové kotlety 6 ks
sůl
čerstvě namletý černý pepř
cibule, nasekaný najemno 1 ks
česnek 2 stroužky
kuřecí vývar 1 a 1/2 hrnku
suché bílé víno 1/4 hrnku
čerstvá šalvěj 18 lístků
cukr 1/2 lžičky
malé sladké brambory 6 ks
Postup
1

Rozehřejte troubu na 160°C. V zapékací pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kotlety dozlatova. Ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Vyndejte z pánve.

2

Ve stejné zapékací pánvi osmažte cibuli a česnek, až bude měkký a voňavý. Vmíchejte mouku, přidejte vývar a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Přidejte víno, cukr, kysanou smetanu a míchejte, dokud se omáčka nezačne vařit a nezhoustne.

3

Do zapékací pánve vraťte kotlety, přikryjte alobalem a pečte 15 minut. Alobal sundejte a pečte dalších 20-30 minut, nebo dokud nebude maso hotové a měkké. Naaranžujte kousky sladkých brambor mezi kotlety a ohřívejte dalších 10 minut.

4

Podávejte se zelným salátem a rýží. Ozdobte lístky šalvěje.

Videa

reklama

reklama