Vepřové kotlety se sýrovou krustou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové kotlety se sýrovou krustou Foto:
Vepřové kotlety se sýrovou krustou
Foto: isifa.com

Jelikož jsou kotlety již hodně chuťově výrazné kvůli čedaru, podávejte je s jednoduchými šťouchanými bramborami a zeleninou.

Suroviny
vepřové kotlety 4 ks
petrželka, najemno nasekaná 20 g
čerstvá strouhanka 125 g
čedar, nastrouhaný 125 g
Postup
1

Na pánvi rozpalte trochu oleje a kotlety na něm z obou stran dobře opečte. Potom je položte do pekáče, osolte, opepřete a posypte trochou petrželky.

2

Strouhanku smíchejte se sýrem. Lehce směs namačkejte na kotlety tak, aby byl povrch celý zakrytý.

3

Vložte je do trouby předehřáté na 220 °C na 10–12 minut nebo dokud nebude povrch křupavý.

Vepřové kotlety se sýrovou krustou Foto:

Vepřové kotlety se sýrovou krustou                                                                                      Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama