Vepřové kotlety s Roquefortem a houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové kotlety s Roquefortem a houbami Foto:
Vepřové kotlety s Roquefortem a houbami
Foto: isifa.com

Velmi výrazná, až ostrá chuť francouzského sýra s modrou plísní dodá kotletám nezaměnitelnou chuť a vytvoří se šťávou z masa výtečnou omáčku.

Suroviny
vepřová kotleta s kostí 4 ks
česnek 4 stroužky
bílé žampióny nebo jiné běžné houby 4 ks
sůl a pepř 1 špetka
šalotka 1 ks
Roquefort nebo jiný modrý sýr 140 g
doporučená příloha:
čerstvé těstoviny
Postup
1

Kotletky dobře osušte, po obou stranách do nich vetřete nadrcený česnek. V oleji a másle je po obou stranách opečte dohněda.

2

Očistěte houby, nakrájejte je a vložte do zapékací mísy. Osolte je a opepřete. Osolte a opepřete také dohněda opečené kotlety a položte je na houby. Rozdělte nasekanou šalotku a nadrobený sýr na maso a pečte v troubě na 150°C asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a houby jsou hotové.

3

Podávejte s čerstvými těstovinami.

Videa

reklama

reklama