Vepřové kotlety s meruňkami, červeným zelím a sýrem s modrou plísní

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové kotlety s meruňkami, červeným zelím a sýrem s modrou plísní Foto:
Vepřové kotlety s meruňkami, červeným zelím a sýrem s modrou plísní
Foto: Plech plný dobrot

V tomto efektním, ale jednoduchém pokrmu se snoubí sladké suroviny se slanými a pikantními a vytvářejí naprosto perfektní výslednou kombinaci. Ponecháním kosti u vepřového masa dosáhnete bohatší chuti, avšak nesmíte zapomenout použít dostatek soli a pepře. Chuť bude opravdu skvělá!

Článek

Pečínka na česneku s houbami Foto:

Výborné recepty, kde má hlavní slovo vepřová krkovice – připravte grily!

Plátky vepřové krkovice neodmyslitelně patří k letnímu i prvnímu jarnímu grilování. Z tohoto kousku masa si ale můžete připravit řadu dalších dobrot jako například burger,...
Suroviny
nahrubo nastrouhané červené zelí asi 3/4 celé hlávky
olivový olej 1/4 hrnku + 2 lžíce
sůl a čerstvě mletý pepř
meruňky, přepůlené a vypeckované 4 ks
vepřové kotlety s kostí 4 ks (celkem 1,5 kg)
sýr s modrou plísní 125 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 ºC. Vyložte pečicí plech alobalem.

2

Ve velké míse smíchejte zelí, ¼ hrnku oleje, ocet a důkladně osolte a opepřete. Poté zelí umístěte do rovnoměrné vrstvy na jednu stranu připraveného plechu. Nyní do stejné mísy dejte meruňky a promíchejte je s olejem a octem, který v míse zůstal. Potom je rozkrojenou stranou nahoru položte na vrstvu zelí.

3

Obě strany vepřových kotlet potřete 2 lžícemi oleje, dobře osolte a opepřete a dejte je na druhou stranu připraveného plechu.

4

Pečte, dokud vám teploměr vložený doprostřed kotlety neukáže teplotu 63 ºC a dokud zelí nezměkne „na skus“. Bude to trvat asi 35–40 minut. Na posledních 5 minut pečení posypejte zelí a meruňky sýrem s modrou plísní. Poté nechte pokrm chvilku odpočívat a následně podávejte.

Plech plný dobrot Foto: Plech plný dobrot

Kate McMillan

Lahodná jídla, která můžete jíst rukama

Tato kuchařka obsahuje recepty na zdravé a chutné pokrmy, pro jejichž přípravu vám bude stačit jediný kus nádobí, a sice pořádně velký plech.

Najdete zde více než 50 receptů na plnohodnotná výživná jídla z nejrozmanitějších ingrediencí. Snadná příprava a lahodná chuť: to jsou hlavní triumfy této kuchařky.

Vydalo nakladatelství Omega.


Videa

reklama

reklama