Vepřové kotletky se zelím

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové kotletky na zelí

Kvalitní maso má skvělou chuť samo o sobě, ale když ho vyladíte trochou bylinek a fantastickou voňavou přílohou, odmění se vám královskou chutí. Nevšedním způsobem připravené zelí s bazalkovým pestem vás určitě příjemně překvapí.

Už za týden, 19. října, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
vepřové kotlety bez kosti 4 ks
menší hlávka zelí 1 ks
slanina, nakrájená na kostičky 100 g
máslo 1 lžička
čerstvý rozmarýn 1 snítka
sůl
čerstvě namletý pepř
Bazalkové pesto:
česnek 4 stroužky
čerstvá bazalka 1 hrst lístků
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Nejprve si připravte maso. Kotletky očistěte a dejte do misky. Přidejte rozmarýn a zakapejte olivovým olejem. Misku přikryjte mikrotenovou fólií a uložte do chladu.

2

Mezitím se pusťte do přípravy zelí. Omyté zelí nakrájejte na nudličky a krátce spařte v osolené vodě. Vyndejte ho a ihned zchlaďte, aby zůstalo křehké.

3

Připravte si pesto. V hmoždíři společně roztlučte nebo za pomoci kuchyňského robota promixujte česnek, přidejte sůl, bazalku a parmezán. Na závěr přidejte olivový olej a dochuťte dle chuti.

4

Osolené a opepřené kotletky opečte na pánvi.

5

V menším kastrůlku opečte slaninu, přidejte spařené zelí a prohřejte. Odstavte z plotny a vmíchejte připravené pesto.

6

Kotletky se zelím naservírujte na talíře a ihned podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama