Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru  Foto:
Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru
Foto: archiv Kingswood

V Čechách tolik oblíbené vepřové maso se skvěle snoubí s navinulou chutí jablek a kořeněnou šalvějí. Tuto skvělou kombinaci můžete dotáhnout k dokonalosti výtečnou omáčkou z jablečného cideru.

Suroviny
jablka typu Gala, bez jádřince, nakrájená na 1,5cm klínky 4 ks
čerstvé šalvějové lístky 1/4 hrnku
olivový olej 2 lžíce
vepřové kotlety s kostí, zhruba 2 cm vysoké 4 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
jablečný cider Kingswood 3/4 hrnku
čerstvý nastrouhaný zázvor 1 lžička
čerstvý baby špenát zbavený silných stonků 1 svazek
Postup
1

Předehřejte troubu na 210 °C. Na velký pečicí plech rozložte jablka a šalvěj a zakapejte jednou lžící olivového oleje, pečte 10 minut.

2

Mezitím rozpalte zbývající olej ve velké nepřilnavé pánvi na středním plameni. Okořeňte vepřové kotlety půl lžičkou soli a pepřem a restujte dozlatova (2 až 3 minuty z každé strany). Sundejte pánev z plotny a přendejte kotlety na pečicí plech, dejte je mezi jablka a pečte, dokud není maso propečené a jablka nejsou křehká, zhruba 5 až 6 minut.

3

Zatímco se jablka a maso pečou, vraťte pánev na sporák a zapněte na střední teplotu. Přidejte cider, zázvor a vařte 2 minuty.

4

Naservírujte kotlety na talíř, přelijte omáčkou a přidejte jablka a lístky čerstvého špenátu.

Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru  Foto:

Vepřové kotletky s jablky a omáčkou ze cideru, archiv Kingswood

Videa

reklama

reklama