Vepřové koleno na pivě s medem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové koleno na pivě s medem  Foto:
Vepřové koleno na pivě s medem
Foto: Marek Dienstl

Ve své grilovací kulinární show Rozpal to, šéfe! připravil Zdeněk Pohlreich fantastická vepřová kolena. Šťavnaté maso s neodolatelnou zkaramelizovanou kůrčičkou a výtečnou omáčkou z piva a medu bude ozdobou každé chlapské grilovačky.

Mám rád zemi pivem a medem oplývající.

Zdeněk Pohlreich

Při přípravě vepřových kolen postupujte podle videoreceptu:

Suroviny
vepřová kolena 2 ks
černé pivo 1 litr
cibule, neloupané a přepůlené 2 ks
mrkev, nakrájená na větší kusy 2 ks
petržel, nakrájená na větší kusy 1 ks
celé nové koření 3 kuličky
celý černý pepř 10 kuliček
voda 2 litry
med 100 g
sůl
Postup
1

Vepřová kolena očistíme, vložíme do kastrolu a zalijeme pivem. Přidáme mrkev, petržel, cibuli a pár kuliček nového koření, celý pepř a bobkový list. Osolíme, dolijeme vodou, aby byla kolena ponořená. Přivedem k varu a uvaříme doměkka. Trvá to přibližně 1,5–2 hodiny, podle velikosti kolen.

2

Jakmile budou kolena měkká, vyndáme je z vývaru, necháme vychladnout a vykostíme je. Vývar přecedíme do hrnce a zredukujeme tak na jednu třetinu. Do omáčky přidáme nakrájenou chilli papričku a med a promícháme.

3

Vykoštěná kolena polijeme troškou omáčky a necháme je 20 minut vyudit v udírně. Pokud nemáte udírnu, grilujte je na nepřímém žáru na přikrytém grilu. Během pečení kolena potírejte zredukovanou omáčkou.

Vepřové koleno na pivě s medem 2

Vepřové koleno na pivě s medem 3

Vepřové koleno na pivě s medem 4

Vepřové koleno na pivě s medem 5

Vepřové koleno na pivě s medem  Foto: Marek Dienstl

Vepřové koleno na pivě s medem. Foto: Marek Dienstl

Videa

reklama

reklama