Vepřové kari s ananasem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřové curry s ananasem Foto:
Vepřové curry s ananasem
Foto: profimedia.cz

Pro ty, co mají rádi maso na sladký způsob, máme skvělý skvělý recept na vepřové curry s ananasem. Mangové chutney dodá této pochoutce neobyčejnou chuť.

Suroviny
libové vepřové maso 1 kg
hladká mouka 3 lžíce
sůl 1 lžička
cibule 1 ks
kari koření 1 lžíce
mletá paprika 1 lžíce
kuřecí vývar 300 ml
mangové chutney 1 lžíce
worcesterová omáčka 1 lžička
ananasové kousky v sirupu nebo šťávě 400 g
Při podávání:
jasmínová rýže
bílý jogurt
koriandrové lístky
Postup
1

Nakrájené maso nasypte do mouky smíchané se solí a dobře ho v ní obalte, přebytečnou mouku oklepejte. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso opečte, aby bylo celé hnědé – je lepší opékat ve dvou várkách. Potom maso přendejte na talíř.

2

Na pánvi opečte nasekanou cibuli doměkka. Přimíchejte kari koření a papriku. Opékejte 2 minuty, potom do pánve vraťte maso a přidejte všechny ostatní ingredience, včetně šťávy z plechovky ananasu. Přiveďte do varu, přelijte do hrnce na pomalé vaření a vařte 6–8 hodin nebo dokud maso nebude měkké. Eventuálně můžete kari vařit v přikrytém kastrolu v troubě na 150 °C asi 2 hodiny. Podávejte s rýží, ozdobené bílým jogurtem a koriandrem, můžete přidat i mangové chutney.

Vepřové curry s ananasem Foto:

Vepřové kari s ananasem, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama