Vepřová žebírka v texaském stylu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřová žebírka v texaském stylu Foto:
Vepřová žebírka v texaském stylu
Foto: Hermína / Prima

Vepřová žebra nepotřebují žádnou složitou přípravu. Stačí si připravit jednoduchou marinádu, naložit do ní žebra a dát péct, dokud nebudou krásně zkaramelizovaná na povrchu.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 3. dílu s tématem VEPŘOVÉ MASO najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
vepřová žebra 2 kg
cibule
česnek 3 stroužky
třtinový cukr 1 lžíce
worcester
červený vinný ocet
rostlinný olej
sůl
Postup
1

Vepřový bok nakrájíme podél kostí na jednotlivé porce. Žebra dáme do misky, z obou stran je osolíme a opepříme. Nakrájíme půlku cibule na měsíčky, nasekáme 3 stroužky česneku a orestujeme na oleji. Přidáme lžíci rajčatového protlaku, lžíci třtinového cukru, kapku worcestru a červený vinný ocet. Necháme provařit a ještě teplou směsí zalijeme žebra. Necháme marinovat asi tak hodinku.

2

Po uplynulé době dáme žebra i s marinádou do trouby na 150 °C asi hodinku péct.

Vepřová žebírka v texaském stylu Foto: Hermína / Prima

Vepřová žebírka v texaském stylu. Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama