Vepřová žebírka marinovaná v medu s kořením pěti vůní

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřová žebírka marinovaná v medu s kořením pěti vůní Foto:
Vepřová žebírka marinovaná v medu s kořením pěti vůní
Foto: profimedia.cz

Šťavnatá vepřová žebírka jsou v čínské kuchyni velmi populární. Zkuste je ochutit kořením pěti vůní, v kterém nechybí badyán, fenykl, skořice, hřebíček a sečuánský pepř. Pokud můžete, nechte maso marinovat alespoň 24 hodin, aby se chutě a vůně řádně prolnuly.

Suroviny
vepřová žebírka 1,5 kg
česnek 2 stroužky
zázvor 3 cm
kari koření 2 lžičky
koření pěti vůní 2 lžičky
suché sherry nebo suché bílé víno 2 lžíce
tekutý med 2 lžíce
Postup
1

Žebírka naporcujte na jednotlivé kousky – rozkrojte je mezi kostmi.

2

Česnek rozdrťte nebo najemno nasekejte, zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi v míse.

3

Žebírka rozložte na velký talíř nebo do pekáčku, přelijte je marinádou a dobře promíchejte, aby byla ze všech stran obalená. Zakryjte a nechte odležet na chladném místě minimálně hodinu, ale nejlépe přes noc.

4

Před pečením žebírka ještě jednou promíchejte a obalte v marinádě a poté je rozprostřete na plech či pekáč v jedné vrstvě.

5

V troubě předehřáté na 180 ˚C je pečte 50 minut až 1 hodinu, občas je otočte a potírejte marinádou, dokud krásně nezezlátnou a nebudou opečená. Servírujte horké.

Vepřová žebírka marinovaná v medu s kořením pěti vůní Foto:

Vepřová žebírka marinovaná v medu s kořením pěti vůní, foto: Profimedia.cz

Spoustu dalších receptů najdete v aktuálním čísle časopisu prima FRESH:

Článek

Vánoční hostina s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Je to přesně rok, kdy jsme pro vás připravovali první číslo časopisu Prima Fresh a doufali, že vás osloví a najdete v něm inspiraci pro každodenní vaření i slavnostní...
Videa

reklama

reklama