Vepřová panenka plněná mandlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
RTŠ! II (2) - Vepřová panenka plněná mandlemi

Vepřová panenka na grilu není nic nového, ale šéf Zdeněk Pohlreich ji tentokrát vyšperkoval mandlemi, medem a rozmarýnem. A rozhodně stojí za vyzkoušení!

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
vepřová panenka
loupané mandle
rozmarýn
sůl
Postup
1

Spařené mandle nasekejte nadrobno a vložte do misky. Přidejte k nim nakrájenou pomerančovou kůru, rozmarýn, lžičku medu a promíchejte.

2

Panenku rozřízněte, osolte, opepřete a potřete mandlovou náplní tak, aby kraje zůstaly volné. Pokapejte pomerančovou šťávou, ohněte kraje a zarolujte. Roládu přichyťte nití, znovu opepřete a osolte.

3

Vložte do grilu a nechte péct ze všech stran asi 10 minut. Hotovou pečeni zabalte na chvíli do alobalu, aby byla šťavnatá.

4

Pak vyndejte, nakrájejte na plátky a podávejte.

Vepřová panenka plněná mandlemi Foto:

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama