Vepřová krkovice na grilu s česnekem a salátem z červené řepy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Vepřová krkovice  na grilu s česnekem Foto:
Vepřová krkovice na grilu s česnekem
Foto: Rozpal to šéfe!

Pokud máte gril s víkem, nenechte si ujít příležitost vyzkoušet tuto lahůdku. Šťavnatá pečená krkovička prošpikovaná stroužky česneku se bude vyjímat i na slavnostní tabuli. A k tomu svěží a křupavý salát z červené řepy a jablíčka. Zkrátka dokonalá souhra v podání Zdeňka Pohlreicha...

Postupujte podle videoreceptů z pořadu Rozpal to, šéfe!

Suroviny
vepřová krkovice vcelku, bez kosti 750 g
česnek 1 celá palice
kmín celý
sůl
čerstvě namletý pepř
Salát:
velká červená řepa 3 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
červené jablko 1 ks
jarní cibulka 1 svazek
Postup
1

Krkovici našpikujeme polovičním množstvím oloupaných česnekových stroužků, pořádně nasolíme, opepříme a okořeníme kmínem. Přendáme na připravený alobal, obsypeme zbylým česnekem a zalijeme olivovým olejem, zabalíme dvojitě do alobalu, aby nic z balíčku neuniklo, a dáme na rozpálený gril pod poklici grilovat asi na 40 minut za občasného otáčení.

2

Hotové maso vyjmeme z grilu a necháme minimálně 10 minut odpočívat zabalené v alobalu. Poté krájíme přes vlákno, aby krásně vyniklo česnekové mramorování. Podáváme se salátem z červené řepy.

3

Na salát oloupeme červenou řepu a nastrouháne ji syrovou do mísy, přidáme sekanou jarní cibulku a na malé kousky nakrájené červené jablko, citronovou šťávu, olivový olej, osolíme, opepříme a zlehka dosladíme dle chuti a dobře promícháme. Můžeme přidat čerstvé bylinky dle libosti.

Vepřová krkovice na grilu s česnekem a salátem z červené řepy Foto: Alena Hrbková

Vepřová krkovice na grilu s česnekem a salátem z červené řepy. Foto: Alena Hrbková

Rozpal to, šéfe! - kuchařka

Videa

reklama

reklama