Vepřová krkovice na cibuli a pivu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vepřová krkovice na cibuli a pivu Foto:
Vepřová krkovice na cibuli a pivu
Foto: S vášní pro jídlo

S tímhle jídlem nebudete mít moc práce a je navíc možné, že většinu surovin najdete doma. Pivo můžete použít vlastně jakékoliv, které vám chutná a které potom budete k hotovému jídlu upíjet. ;)

Článek

Pečínka na česneku s houbami Foto:

Výborné recepty, kde má hlavní slovo vepřová krkovice – připravte grily!

Plátky vepřové krkovice neodmyslitelně patří k letnímu i prvnímu jarnímu grilování. Z tohoto kousku masa si ale můžete připravit řadu dalších dobrot jako například burger,...
Suroviny
velká cibule 2 ks
vepřová krkovice, asi 2 cm tlusté plátky 4 ks
sůl, pepř
trocha oleje
majoránka
pivo (např. 12°) 150 ml
kousek másla, vychlazený
Postup
1

Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké měsíčky. V misce promíchejte s trochou oleje a majoránky a polovinu rozprostřete na dno zapékací mísy.

2

Krkovičku z obou stran lehce osolte, opepřete a rozložte na cibuli.

3

Zbytek cibule navršte na krkovičku a vše podlijte pivem.

4

Zapékací mísu přiklopte víkem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C na 15 minut. Potom víko odklopte, krkovičku přelijte šťávou ze dna mísy a pečte ještě asi 30 minut. Během toho je dobré krkovičku ještě několikrát přelít.

5

Hotové maso spolu s cibulí vyndejte z mísy a do šťávy vmíchejte ledový kousek másla, který šťávu zahustí a zjemní.

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama