Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí Foto:
Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Vepřová játra v kombinaci se sladkým jablkem vás rozhodně mile překvapí! K tomu už jen plátek čerstvého chleba a skvělý oběd je na světě. :)

Suroviny
vepřová játra 300 g
jablko 2 ks
cibule 2 ks
slanina cca 50 g
černé pivo 100 ml
šalvěj 8 lístků
olej + kousek másla
sůl, pepř
Postup
1

Nejprve zprudka opečte játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová. Vyjměte a zabalte do alobalu.

2

Na pánev dejte orestovat slaninu s cibulí a šalvějí, osolte, opepřete a ke konci restování vhoďte nakrájená jablíčka na nudličky.

3

Promíchejte, zvyšte teplotu a zalijte pivem, Nechte z větší části odpařit, vmíchejte kousek másla na zjemnění a dochuťte případně solí.

4

Nakonec vraťte zpět pouze prohřát játra. Játra podávejte se směsí a solte a pepřete až hotová při servírování.

Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí 2 Foto: Vepřová játra s jablkovou směsí a šalvějí; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Videa

reklama

reklama