Věnečky s mascarpone a ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 60 ks
Věnečky s mascarpone a ovocem Foto:
Věnečky s mascarpone a ovocem
Foto: Pěkně vypečený blog

Maličké věnečky s ovocem, opravdu roztomilé! Ideální na oslavu s přáteli – jako sladká tečka za pracovním týdnem! :)

Suroviny
máslo 100 g
voda 250 ml
solamyl 1 lžička
špetka soli
vejce 4 ks
kypřicí prášek do pečiva 1/2 lžičky
Na krém:
smetana ke šlehání (min. 31%) 50 ml
cukr krupice 1 lžíce
pár kapek vanilkového aroma
Na ozdobu:
ovoce dle chuti
meduňka nebo máta
jedlé květiny
Postup
1

V hrnci přiveďte k varu vodu se špetkou soli a máslem. Vodu chviličku odstavte a přidejte mouku, kterou jste předtím smíchali se solamylem. Důkladně vše promíchejte.

2

Hrnec opět vraťte na plamen a stálým promícháváním odpalujte těsto. To se začne lehce přichytávat na stěny hrnce, ale i tak stále odpalujte. Celková doba odpalování je zhruba 3 minuty. Poté těsto přeložte do mísy a nechte je vystydnout na pokojovou teplotu.

3

Troubu předehřejte na 200 °C a 3 plechy vyložte pečicím papírem. Do těsta o pokojové teplotě postupně metličkami zašlehejte vejce a kypřicí prášek. Těsto musí být husté, hladké a lesklé. Naplňte jím cukrářský sáček s plastovou špičkou na věnečky a na plech dělejte malinká dvojitá kolečka. Pečte 20 minut.

4

Když jsou věnečky upečené, ještě vlahé je rozkrojte napůl a nechte je úplně vychladnout. Mascarpone vyšlehejte s cukrem a vanilkovým aroma. V druhé míse vyšlehejte smetanu a lehce ji vmíchejte do mascarpone. Poté plňte věnečky připraveným krémem, ozdobte ovocem a posypejte cukrem. Ozdobit je můžete také meduňkou, mátou či jedlou květinkou.

5

Věnečky naplněné krémem ihned konzumujte. V lednici skladujte maximálně pár hodin.

Věnečky s mascarpone a ovocem 2 Foto: Věnečky s mascarpone a ovocem; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama