Vejce v kokotkách s chřestem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Vejce v kokotkách s chřestem  Foto:
Vejce v kokotkách s chřestem
Foto: Marek Kučera

Chřest a vejce spolu zkrátka dokonale ladí. Luxusní víkendovou snídani nebo lehkou večeři vykouzlíte během chvilky a zaručeně si pochutnáte...

Suroviny
zelený chřest 1 svazek
máslo 20 g
velká čerstvá vejce 4 ks
vločková sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Spodní část chřestu oloupejte škrabkou na brambory a chřest krátce povařte ve vroucí osolené vodě, pak ihned zchlaďte studenou vodou, aby zůstal křupavý.

2

Troubu předehřejte na 150 °C. Zapékací formičky (kokotky) vymazejte změklým máslem a do každé vyklepněte 2 vejce. Lehce je osolte a opepřete. Formičky postavte do pekáčku a vlijte do něj horkou vodu z konvice tak, aby sahala do poloviny výšky formiček.

3

Pekáček opatrně dejte do trouby a vajíčka pečte ve vodní lázni asi 5 minut, až bílek zpevní, ale žloutek zůstane ještě trochu tekutý. Vajíčka podávejte s chřestem, který namáčejte do žloutku.

Vejce v kokotkách s chřestem  Foto:

Vejce v kokotkách s chřestem, foto: Marek Kučera

Další neodolatelné recepty z chřestu najdete v aktuálním jarním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...
Videa

reklama

reklama