Vejce na obláčku

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Vejce na obláčku  Foto:
Vejce na obláčku
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Tento nevšední postup přípravy vajec se ideálně hodí ke slavnostnější víkendové snídani. Nadýchaný, ochucený a zapečený sníh z bílků korunuje krásně tekutý žloutek.

Suroviny
velká vejce 4 ks
nastrouhaný sýr Pecorino 1 hrst
nadrobno nakrájená pažitka 1 hrst
anglická slanina osmažená dokřupava a rozdrobená na kousky 4 plátky
příadně sůl a mletý pepř
Postup
1

Vejce pečlivě oddělte, bílky dejte do zcela čisté mísy a žloutky do čtyřech malých misek. Plech vyložte papírem na pečení a troubu předehřejte na 200 °C.

2

Bílky ušlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Opatrně do něj zatřete nastrouhaný sýr, pažitku a slaninu.

3

Na plech dejte čtyři hromádky ochuceného sněhu a obrácenou lžící udělejte uprostřed každé hromádky důlek. Vložte do trouby a hnízdečka pečte asi 3 minuty, až sníh zpevní.

4

Plech opatrně vysuňte z trouby a do důlků v hnízdech nechte sklouznout žloutky. Vraťte je do trouby asi na 2 až 3 minuty, až i žloutek trochu zpevní. Je-li třeba, osolte (sýr bývá dost slaný) a opepřete.

Vejce na obláčku  Foto: Vejce na obláčku, foto: L.A. CREATIVE FOOD

Další originální recepty z vajec najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Jarní koleda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Zbrusu nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti už od 9. března – a je plné receptů, které vám domů přivolají jaro.
Videa

reklama

reklama