Vejce mimóza

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Vejce mimóza Foto:
Vejce mimóza
Foto: Hermína / Prima

Vejce mimóza jsou vlastně podélně rozpůlená vajíčka, která vydlabeme a žloutky smícháme s majonézou a bylinkami. Poté vše opatrně nandáme zpět a rychlý, ale efektní předkrm je hotov.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 4. dílu s tématem VEJCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
vejce 10 ks
majonéza 1 lžíce
mletá paprika 1 špetka
mix salátů
sůl
estragon
petrželka
Postup
1

Vejce uvařte natvrdo a zchlaďte. Oloupejte a nakrájejte na půlky. Žloutky opatrně vydlabejte do misky, přidejte mletou papriku, nasekaný estragon, opepřete a osolte a vše rozmíchejte. Přidejte lžíci majonézy a citronovou šťávu, promíchejte dohladka. Směs naplňte do cukrářského pytlíku a půlky vajec naplňte. Každé vajíčko ozdobte lístkem petrželky.

2

Podávejte se směsí salátových listů, které lehce dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem. Vejce položte na salát a servírujte s plátky bagetky.

Vejce mimóza Foto: Hermína / Prima

Vejce mimóza                                                  Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama