Vejce flamenco

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vejce flamenco Foto:
Vejce flamenco
Foto: Knorr

Jsou chvíle, kdy člověk ocení pořádnou snídani, která mu dodá vzpruhu na celý den. Přesně taková jsou tato pikantní vajíčka zapečená v porcelánových mističkách. Ochutnejte a uvidíte... :)

Suroviny
vejce 4 ks
česnek 2 stroužky
malá cibule 1 ks
uvařený chřest (možno i mražený) 6 stonků
červené fazole 1 malá plechovka
kukuřice 1 malá plechovka
Knorr Bohatý bujón Hovězí 1 kalíšek
šunka serrano 2 plátky
chorizo klobása, nakrájená na kostičky 150 g
mletá pálivá paprika 1/4 lžičky
Postup
1

Posekejte cibuli a česnek a spolu s klobásou chorizo vhoďte na rozehřátý olivový olej a opečte dozlatova.

2

Přidejte kukuřici, fazole a najemno nakrájený chřest. Chvíli duste na mírném ohni.

3

Přidejte rajčatový protlak, několik lžic vody a kalíšek Knorr Bohatý bujón Hovězí. Duste na mírném ohni 15 minut.

4

Mezitím si připravte zapékací nádobky, vymažte je olivovým olejem a plňte připravenou směsí.

5

Do každé nádobky rozklepněte jedno vejce, ale obsah nemíchejte.

6

Bílek přikryjte šunkou, aby byl vidět jen žloutek, posypte pálivou paprikou. Nádobky vložte do horké trouby a zapékejte 5–8 minut, aby se bílky pod uzeninou srazily.

Komerční sdělení

Videa

reklama

reklama