Vejce Benedikt s uzeným lososem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Vejce Benedikt pro Jirku Foto:
Vejce Benedikt pro Jirku
Foto: KitchenStory.cz

Svatý Valentýn už ťuká na dveře a my pro vás máme další tip od sympatických food blogerů z KitchenStory.cz. Tentokrát Marika připravila pro Jirku výtečné vejce Benedikt jako součást slavnostního brunche, kterým se chystá potěšit svou lásku. Inspirujte se!

Suroviny
čerstvé vejce
plátky uzeného lososa
polníček
vinný ocet
sůl
Holandská omáčka:
rozpuštěné máslo 125 g
bílý vinný ocet 2 lžíce
voda 1 lžíce
šťáva ze 1/4 citronu
sůl
čerstvě namletý bílý pepř
špetka chilli
Postup
1

2 lžíce vinného octa se lžící vody nechte téměř odvařit. Přidejte ke žloutkům do žáruvzdorné mísy a dejte nad vodní lázeň, kde vejce vyšlehejte do husté, vláčné a hladké omáčky.

2

Ke žloutkům pomalu přilévejte rozpuštěné máslo a stále míchejte, dokud se vše nespojí. Přidejte šťávu z citronu, sůl, bílý pepř a špetku chilli.

3

Do hrnce dejte vařit vodu, přidejte trochu vinného octa a špetku soli. Jakmile začne vřít voda, ztlumte oheň a nechte lehce probublávat. Lžící vytvořte mírný vír a doprostřed rozklepněte vejce. Díky víru se žloutek krásně obalí bílkem. Stačí 3–4 minuty a ztracené vejce je hotové.

4

Na rozkrojenou housku dejte polníček, plátky uzeného lososa, ztracené vejce a dle chuti přidejte holandskou omáčku.

Kitchen Story aneb Jirka s Marikou Foto:

Kitchen Story aneb Jirka s Marikou,  Foto: KitchenStory.cz

Více info na www.reknitoposvem.cz

Videa

reklama

reklama