Vejce Benedikt

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vejce Benedikt Foto:
Vejce Benedikt
Foto: Kitchen and the City

Touto delikátní úpravou vajec povýšíte každou snídani. Pokud ji navíc své drahé polovičce přinesete až do postele, bude vás na rukou nosit!

Suroviny
vejce 4 ks
anglický muffin 4 ks
baby špenát
výhonky řeřichy
Holandská omáčka:
máslo 125 g
žloutky 2 ks
vinný ocet 1 lžička
citronová šťáva
sůl, pepř
Na zastřená vejce:
ocet 1 lžíce
sůl, pepř
Postup
1

Začněte omáčkou. V kastrůlku rozpusťte máslo a přeceďte přes plátýnko. Připravte si nádobí na vodní lázeň.

2

Do vrchní nádoby dejte žloutky, ocet, sůl, promíchejte a dejte na rendlík s horkou vodou. Voda se nesmí vařit. Šlehejte do zhoustnutí asi 4 minuty. Horní misku sundejte z vodní lázně a pomalu přilévejte máslo. Ochuťte citronovou šťávou a čerstvě namletým pepřem. Omáčku udržujte v teple.

3

Slaninu upražte na pánvi dokřupava a dejte okapat na papírovou utěrku.

4

V hrnci přiveďte vodu s octem k varu a stáhněte na střední plamen.

5

Vejce rozklepněte do naběračky. V hrnci utvořte vařečkou lehký vír a doprostřed víru opatrně vlijte vejce. Bílek by měl obalit žloutek. Vařte dvě minuty, vejce otočte a vařte další dvě minuty. Postupně proces opakujte se zbývajícími vejci. Hotová vejce vyndejte a nechte okapat.

6

Opečte rozpůlený muffin, poklaďte špenátem, opečenou slaninou, vejcem a přelijte holandskou omáčkou. Opepřete čerstvě namletým pepřem a ozdobte výhonky řeřichy.

 

Vejce Benedikt 2 Foto:

Vejce Benedikt 3 Foto: Vejce Benedikt, foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchyní a v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama