Vegetariánský kebab s feta sýrem a rajčátky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vegetariánský kebab  s feta sýrem a rajčátky Foto:
Vegetariánský kebab s feta sýrem a rajčátky
Foto: All

Nejen masem živ je člověk... Letní grilování svádí hodit na gril kdejaký kus masa, ale ani vegetariáni nemusí přijít zkrátka. Výborné špízy stvoříte z dobrého chleba, slaného sýra a dvou druhů rajčat. A olizovat se budou i pravověrní masožravci.

Suroviny
větší cherry rajčata 8 ks
sýr feta 200 g
italský chleba, plátky 2 cm silné 2 plátky
sušená rajčata naložená v oleji 100 g
černé olivy 100 g
na marinádu:
česnek, oloupaný a utřený 1 stroužek
pár kapek čerstvě vymačkané citronové šťávy
zelené pesto 10 ml
mořská sůl
Postup
1

V misce smíchejte ingredience na marinádu. Olivový olej, česnek, sůl, pár kapek citronové šťávy a 10 ml zeleného pesta – to jsou asi dvě čajové lžičky. Vše dobře promíchejte.

2

Plátky chleba nakrájejte na kostičky, ponořte na pár sekund do marinády a rychle vyndejte, aby se nerozmáčel. Uložte stranou. Do marinády dejte na kostičky nakrájený feta sýr, celá cherry rajčátka a přepůlená sušená rajčata. Nechte 30 minut marinovat.

3

Připravte gril. Oba druhy rajčátek, sýr i chléb napichujte střídavě na bambusové špejle a každý kebab zakončete černou olivou. Kebaby grilujte 3–4 minuty z každé strany. Během grilování je alespoň jednou potřete marinádou.

4

Jakmile se sýr začne roztékat a chléb je upečený dokřupava, sundejte kebaby z grilu
a ihned podávejte.

 

Šéf na grilu II.

Šéf na grilu II

V pokračování úspěšné knihy Šéf na grilu, vám Zdeněk Pohlreich poradí více než 90 tipů na skvělé steaky, hamburgery, zeleninové saláty, ryby, dezerty, ale i koktejly.

 

Poradí vám, jak připravit perfektní menu na vaši zahradní párty, na které budete „šéfem“ právě vy!

Videa

reklama

reklama