Vegetariánské Pho

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Vegetariánské Pho Foto:
Vegetariánské Pho
Foto: Marek Kučera

Proslavené asijské polévky z voňavých vývarů jsou hitem posledních let i na našem kontinentě. V téhle sice chybí maso, ale chuť, vůně a exotické kouzlo určitě ne.

Suroviny
Aromatický vývar:
zeleninový vývar 1 l
voda 1 l
sušené houby šitaké 1 hrnek
velká šalotka, oloupaná a nakrájená na jemné plátky 3 ks
česnek, oloupaný a nakrájený na plátky 10 stroužků
kousek čerstvého zázvoru, oloupaného a nakrájeného na plátky
světlá sójová omáčka 6 lžic
rýžový ocet 2 lžíce
badyán 3 ks
svitky skořice 3 ks
stonky a lístky bazalky 1 hrst
stonky a lístky koriandru 1 hrst
Dokončení:
rýžové nudle 1 balení
zelí nebo kapusta, jemně pokrájené 2 hrnky
sójové nebo fazolové klíčky 2 hrnky
jarní cibulka, nakrájená 1/2 hrnku
thajská bazalka, natrhaná 1/2 hrnku
koriandr, natrhaný 1/2 hrnku
limeta 1 ks
Postup
1

Přísady na vývar dejte do velkého hrnce, uveďte do varu a na mírném varu pak vařte 1 a 1/2 hodiny. Vývar pak přeceďte přes jemné síto, aby byl hodně čirý.

2

Nudle připravte podle návodu na obalu, rozdělte je do misek spolu s nakrájeným zelím, zalijte vývarem, posypte klíčky, listy bazalky a koriandru a podávejte s dílky limety k zakapání.

Vegetariánské Pho 2 Foto:

Vegetariánské Pho; foto: Marek Kučera

PODZIMNÍ ČÍSLO ČASOPISU PRIMA FRESH BUDE V TRAFIKÁCH UŽ JEN NĚKOLIK DNÍ, TAK NEVÁHEJTE A VYRAŽTE DO TÉ NEJBLIŽŠÍ!

Článek

Prima FRESH - podzim 2015  Foto:

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Dny se zkracují, po ránu se na loukách povalují chuchvalce mlhy a noci začínají přinášet chlad, který připomíná, že léto skutečně končí. Tahle chvíle si žádá oprášit...

Videa

reklama

reklama