Pečená hlíva s květákovou kaší Foto:
Pro labužníky tady máme recept na trochu jiný způsob úpravy hlívy. Ta je nejen nabitá užitečnými látkami, minerály, které organismus potřebuje pro své zdraví a silnou imunitu, ale má i antioxidační...
Veganský ukrajinský boršč  Foto:
Tato polévka se stala synonymem ruské kuchyně, ačkoli původně pochází ze sousední Ukrajiny. Využívá červenou řepu a zelí, dvě podzimně-zimní zeleniny, které se v kuchyni spíše objevují jako příloha....
Smažený sýr se šunkou Foto:
Jedno z nejoblíbenějších českých jídel, smažený sýr neboli smažák, má občas problém – sýr ze svého obalu vyteče. Naučte se hospodský fígl, který prozradil kuchař Kohout v seriálu Ohnivý kuře. Stačí...
Šnekové bulky s balzamikem Foto:
Dobré kynuté pečivo vystačí jako samostatný chod, stačí ho doplnit máslem, olivovým olejem, škvarky nebo paštikou. Tyhle bulky ve tvaru šnečí ulity vynikají jemně navinulou chutí, kterou jim dodává...
Zapečená květáková rýže Foto:
Příprava tohoto květáku je rychlá, stačí už jen zapéct v troubě a slavíte úspěch. Připravit se dá na všechny způsoby od polévky přes hlavní jídlo až po přílohu a je oblíbený nejen u vegetariánů. ;)
Salát s granátovým jablkem, pečenou řepou a dýní  Foto:
Pokud patříte mezi ty, kterým v zimě čerstvá zelenina nechutná, můžete si dopřát výtečné saláty s pečenou zeleninou. Kombinace marinované řepy a dýně s nakyslým granátovým jablkem a ochuceným...
Špenátový koláč jako sluníčko  Foto:
Vzhledem připomíná jarní slunce a z klasického italského koláče tak vznikne v téhle verzi cosi výjimečného – a o to přece jde.
Krémová žampionová polévka  Foto:
Žampiony mají velmi jemnou houbovou chuť a krémová polévka z nich je naprosto báječná! Pokud ji chcete mít zdravější, použijte místo smetany rýžové mléko.
Salát z marocké čočky s květákovým kuskusem Foto:
Květákový kuskus je skvělá varianta, pokud nemůžete lepek nebo chcete odlehčit jídelníček od zbytečných sacharidů. V kombinaci s čočkou a zeleninou vznikne výtečný a vydatný salát, který se hodí jako...
Mrkvové lívance Foto:
Tyto lívance můžete zařadit mezi moučníky, ale skvělé jsou i jako výživná snídaně a pro děti jsou ideální svačinkou. Jsou bohaté na bílkoviny, bez přidaného cukru, a přitom chutnají sladce!
Videa

reklama

reklama