Pečený květák po asijsku Foto:
Za poslední roky stoupla obliba květáku raketovou rychlostí. Lidé si z něj připravují nejen klasická jídla, ale také třeba květákovou rýži nebo jiné chuťové skvosty. Jedním z nich je i tento – pečený...
Chřestové rizoto se ztraceným vejcem a parmazánem Foto:
Krémové risotto s velkou porcí másla a parmazánu je lahodné samo o sobě, ale s chřestem vytvoří téměř nedostižnou souhru. Italové chřest vaří trošku víc než "ale dente", aby jeho chuť...
Brambory s hráškem - Aloo Masala  Foto:
Jedno z nejslavnějších jídel vegetariánské indické kuchyně, aloo masala, v němž se charakter několika základních surovin v čele s hráškem prolíná s celou symfonií chutí a vůní rafinovaných koření....
Street food: Plněná farinata di ceci  Foto:
Farinata je italská placka z cizrnové mouky a olivového oleje. Vznikla v Janově, ale rozšířila se do mnoha koutů Itálie jako oblíbený street food. Je skvělá sama o sobě, ale s rozpečeným sýrem,...
Pečená mrkev s cizrnou Foto:
Vyzkoušejte teplý salát v blízkovýchodním kabátku, u kterého ale vůbec nevadí, když vystydne. Dá se jíst jen tak, ale jestli budete chtít víc zasytit, doplňte ho třeba pita chlebem.
Těstoviny s krémovou omáčkou z avokáda a špenátu Foto:
Jestli kdy existovala lahodnější omáčka na těstoviny než ta z máslového avokáda a pikantního špenátu, dá práci ji najít. Ale jestli existuje i zdravější omáčka na těstoviny, než je ta z avokáda a...
Glazované šalotky Foto:
Šalotky jsou samy o sobě příjemně sladké a spolu s octem vytvoří super jemně nakyslou chuť. Parádně se hodí ke každému masu, ale i do salátu.
Naložený zelený chřest s cibulkami  Foto:
Kdo by neměl rád nakládané okurky? V podobném duchu se nese i recept na nakládaný chřest, který je stále častěji k vidění na stáncích trhů i v běžné prodejní síti. Takto také zhodnotíte jeho případné...
Rigatoni s chřestovým pestem a ricottou  Foto:
Tato inovativní verze pesta z čerstvého chřestu se špenátem a ořechy je jako stvořená na jaro. Stejně jako ostatní varianty se dá servírovat i nastudeno a v uzavíratelné sklenici nebo plastové dóze...
Plzeňský romadur naložený v pivním nálevu  Foto:
Dobře naložený sýr je dokonalá chuťovka k pivu. A jak tedy nejlépe takový sýr naložit? No přece do piva!
Videa

reklama

reklama