Vegetariánská paella podle Elly

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vegetariánská paella  Foto:
Vegetariánská paella
Foto: Lahodně s Ellou každý den

Tohle je můj oblíbený způsob, jak nakrmit davy, úplně ho zbožňuji. Každé sousto překypuje pestrou škálou chutí a každý, komu jsem tuto paellu naservírovala, si ji velmi pochvaloval, včetně jednoho Španěla, a to už je co říct!

Inspiroval mě k tomu jeden pokrm, který jsem ochutnala v Kolumbii. Skládal se z hnědé rýže, špenátu a kokosového mléka. Zachutnal mi natolik, že s kombinací těchto ingrediencí od té doby neustále experimentuji a myslím si, že toto je ten dosud nejlepší pokus.

Další báječné recepty z nové kuchařky Lahodně s Ellou každý den najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Suroviny
červená paprika, nakrájená 2 ks
žampiony, nasekané 200 g
mražený hrášek 300 g
fazolové lusky 200 g
voda 700 ml
kajenský pepř 2 lžičky
mletá paprika 4 lžičky
šťáva ze 3 citronů, případně další podle chuti
česnek, prolisovaný 4 stroužky
sůl
nitky šafránu 1 lžička
krátkozrnná hnědá rýže 500 g
kokosové mléko 1 plechovka (400 ml)
čerstvý koriandr nasekaný nadrobno 15 g
Postup
1

Červené papriky a houby vložte do velkého kastrolu, přidejte hrášek, fazolové lusky, kajenský pepř, mletou papriku, šťávu z 1 citronu, štědrou dávku olivového oleje, česnek a sůl. Restujte asi 5 minut, dokud zelenina nezačne měknout. V mezičase nakrájejte rajčátka na čtvrtiny.

2

Přidejte ke směsi rajčátka a šafrán a o několik minut později vmíchejte ještě rýži, kokosové mléko a 700 ml vody. Pod pokličkou přiveďte paellu k varu, potom ztlumte plamen a asi hodinu vařte. Snažte se směs v průběhu vaření příliš nemíchat, stačí tak jednou za 20 minut, aby se rýže nepřilepila ke dnu hrnce.

3

Po jedné hodině by rýže měla být uvařená, ale stále ještě al dente (na skus). Vmíchejte do ní šťávu ze zbývajících 2 citronů.

4

Naservírujte paellu do misek, které můžete po okrajích ozdobit měsíčky citronu, a navrch posypte koriandrem.

5

PRIMA TIP: Pokud chcete, aby byl pokrm vydatnější, přidejte do něj v polovině vaření trochu vařených brambor. Nebo pokud jíte ryby nebo krevety, můžete je přidat 510 minut před koncem vaření.

Vegetariánská paella  Foto: Vegetariánská paella; foto: Lahodně s Ellou každý den

Lahodně s Ellou každý den Foto:

Lahodně s Ellou každý den

Ella Woodward

Pokračování kuchařky Lahodně s Ellou není jen tak obyčejným seznamem receptů jako mnoho jiných knih tohoto typu. Není to ani nudné povídání o nějaké další dietě. Je to velmi zajímavá kniha, díky které se naučíme těšit z přírodního jídla a zároveň dopřejeme tělu to, co nejvíce potřebuje.

Autorka si je navíc vědoma složitosti a uspěchanosti dnešní doby a proto dbala na to, aby se její recepty daly připravit snadno a rychle. Je to jedinečná publikace, která člověku umožní zlepšit kvalitu života bez velké námahy.

"Všichni jsme se zbláznili do rozkošné Elly... Je velkou postavou v oblasti zdravé výživy." (Times)

Vydalo nakladateství Omega / Dobrovský

 

Uložit

Videa

reklama

reklama