Veganské bramboráčky s  bylinkovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou Foto:
Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou
Foto: Kate´s Cuisine

Tyto bramboráčky jsou bez lepku a skvěle je doplňuje bylinková omáčka ze sójového jogurtu, sójové majonézy a tofu: ta chutná skoro jako tvaroh či zakysaná smetana. Výborné jídlo, kterým potěšíte sami sebe i ostatní strávníky.

Suroviny
Bramboráčky:
brambory 600 g
chia semínka 10 g
česnek 3 stroužky
hrst kmínu
hrst majoránky
lahůdkové droždí 1 lžíce
pažitka 1 svazek
sůl, čerstvě mletý pepř
Bylinková omáčka:
tofu 100 g
sójová majonéza 100 g
sójový jogurt 125 g
nasekaná pažitka a petrželka
sůl
lahůdkové droždí 1 lžička
Postup
1

Brambory nastrouhejte – půl na půl najemno i nahrubo.

2

Chia semínka namočte v troše vlažné vody – aby vytvořily gel.

3

K bramborám přidejte sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, kmín, lahůdkové droždí, chia gel a nasekané bylinky. Vše dobře promíchejte a nechte odležet.

4

Poté slijte přebytečnou vodu, vytvořte placičky a na olivovém oleji na pánvi smažte z obou stran dozlatova.

5

Omáčka: Tofu nakrájejte na kostičky, smíchejte s majonézou a jogurtem, rozmixujte dohladka. Poté přidejte bylinky a omáčku dochuťte.

Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou 2 Foto: Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou; foto: Kate´s Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

Videa

reklama

reklama