Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod  Foto:
Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod
Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Jemná vanilková pannacotta dostane nečekaný říz díky jahodové omáčce ochucené bílým balzamikovým krémem. Překvapivá, ale ve výsledku dokonalá kombinace chutí...

Suroviny
mléko 250 ml
vanilkový lusk 1 ks
želatina 4 plátky
cukr krystal 4 lžíce
čerstvé jahody 500 g
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou bílý s pomerančem a citronem 2 lžíce
Postup
1

Mléko, smetanu cukr a vyškrabanou dřeň z vanilkového lusku zahřejte v kastrolku na cca 60 °C.

2

Vmíchejte plátkovou želatinu, kterou jste nechali změknout ve studené vodě a vymačkali z ní přebytečnou vodu.Tekutou směs přeceďte do formiček a nechte v chladničce nejlépe přes noc ztuhnout.

3

Polovinu jahod rozvařte s cukrem a citrusovým balzamikovým krémem a rozmixujte do jemné omáčky.

4

Vychlazenou pannacottu vyklopte z mističek, přelijte vychlazenou ovocnou omáčkou a ozdobte druhou polovinu jahod.

Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod  Foto:

Vanilková pannacotta s omáčkou z jahod, foto: archiv Kalmáta Papadimitriou

Videa

reklama

reklama