Vanilková panna cotta s Campari želé

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vanilková panna cotta s Campari želé Foto:
Vanilková panna cotta s Campari želé
Foto: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka

Panna cotta, to je lahodný krém, vzniklý, jak italský název napovídá, povařením smetany. O její ztužení se postará želatina a výsledkem je hladký, hutný a velice lahodný dezert. Též velice variabilní.

Suroviny
Panna cotta
prášková želatina 2 lžíce
smetana 30% 2 hrnky
cukr moučka 1/3 hrnku
vanilkový extrakt 1 lžička
Campari želé:
prášková želatina 2 lžičky
voda 1,5 lžičky
citronová limonáda 250 ml
Campari 1 lžíce
cukr krupice 1,5 lžíce
Postup
1

Na panna cottu promíchejte v misce želatinu se 2 lžícemi smetany. Nechte 5 minut stát. Zbylou smetanu, moučkový cukr a vanilku uveďte v kastrolu na středním plameni do varu, přidejte nabobtnalou želatinu a promíchávejte, až se rozpustí. Panna cottu rozlijte do nádobek do objemu 185 ml a dejte ji chladit na 2 hodiny nebo až ztuhne.

2

Na želé promíchejte v misce želatinu s vodou. Nechte ji 5 minut stát. Limonádu, Campari a cukr dejte do malého kastrůlku a na středním plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vmíchejte nabobtnalou želatinu a promíchejte, až se také rozpustí. Dejte stranou. Želé přelijte přes panna cottu a dejte asi na 1 hodinu do ledničky. Ztuhlou panna cottu vyklopte.

3

Prima tip: Panna cotta se lépe vyklopí z nádobky, když ji předem lehce vytřete chuťově neutrálním olejem.

Moje sladká kuchařka

76 originálních receptů pro radost z pečení

Moje sladká kuchařka Foto:

Sedmdesát šest receptů, sedmdesát šest originálů. V této knize, první z edice Prima Fresh, najdete také předpisy na klasické cukroví, dorty, koláče či nepečené dezerty, ale každý z nich má něco navíc. Malý detail v postupu, vtipné zdobení, použití méně obvyklé suroviny. Maličkosti, ale pro výsledek mohou znamenat velký rozdíl (to je ostatně i krédo Prima Fresh).

Knížka, která je rozdělena do šesti kapitol, vám ale přináší i celou řadu úplně nových a často velmi neobvyklých receptů. Tato knížka je však zároveň pojata jako praktický manuál, ve kterém nechybí ani recepty na základní těsta, krémy a polevy. Navíc je zde prostor i pro vaše vlastní recepty, varianty a nápady.

Abychom vám pečení co nejvíc usnadnili, uvádíme recepty v klasických mírách a vahách a zároveň ve stále oblíbenějším „hrníčkovém“ modu.

Udělejte si radost, překvapte sebe i své blízké a přátele něčím neotřelým.

Vždyť život má být sladký!

Videa

reklama

reklama