Vajíčková pomazánka

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Vajíčková pomazánka  Foto:
Vajíčková pomazánka
Foto: FOODLOVER.CZ

Není to zrovna nejoriginálnější recept ve vesmíru... Na druhou stranou je lety prověřený, všeobecně oblíbený a takové má smysl čas od času připomenout :) Použijte domácí vajíčka, kvalitní pečivo – a máte výjimečný kulinární zážitek na dosah!

Suroviny
vejce 3 ks
plnotučná hořčice 1 lžička
změklé máslo 1 lžíce
čerstvá pažitka
Postup
1

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme, rozkrojíme na půl, žloutky vyndáme do mísy a bílky nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky utřeme s máslem a hořčicí, přidáme všechny ostatní ingredience a dobře zamícháme.

2

PRIMA TIP: Můžete vyměnit jednu lžíci pomazánkového másla za jednu lžíci majonézy nebo přidat najemno nakrájenou jarní cibulku.

Vajíčková pomazánka  Foto: FOODLOVER.CZ

Vajíčková pomazánka. Foto: FOODLOVER.CZ

 

Kdo je Foodlover.cz ?

FoodloverJmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Videa

reklama

reklama