Vaječný sendvič plněný čedarem a slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vaječný sendvič plněný čedarem a slaninou Foto:
Vaječný sendvič plněný čedarem a slaninou
Foto: isifa.com

Pokud si hodláte dopřát opravdu dobrou snídani, zkuste tento neodolatelný sendvič plný chutí. Ale pozor, je opravdu dost sytý. Klidně ho můžete servírovat i k večeři se zeleným salátkem...

Suroviny
slanina bez kůže 8 plátků
pesto ze sušených rajčat 60 ml
toustový chleba 8 plátků
sýr čedar 200 g
vejce 6 ks
mléko 60 ml
sůl 1 špetka
čerstvě namletý černý pepř 1 špetka
máslo 60 ml
čerstvá rukola (podle chuti)
v troubě pečená rajčata (podle chuti)
Postup
1

Položte plátky slaniny na pečicí plech, dejte ho pod předehřátý gril a pečte, dokud nebude slanina křupavá a zlatohnědá.

2

Pesto naneste na 4 plátky chleba, na které pak nasypte nastrouhaný čedar a na něj položte po dvou plátcích slaniny. Zavřete sendviče zbylými plátky chleba a lehce je zmáčkněte.

3

Rozšlehejte vejce s mlékem, solí a čerstvě namletým černým pepřem. Směs nalijte do nízké nádoby a opatrně do ní vložte sendviče. Nechte je chvíli ve směsi ležet, aby co nejvíc nasákly.

4

Na pánvi rozpalte máslo a na něm opékejte sendviče do zlatohněda. Na každý nasypte hrst rukoly nebo pečených rajčat a podávejte.

Videa

reklama

reklama