Vaječné toastíky s křupavou slaninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–3
Vaječné toastíky s křupavou slaninou Foto:
Vaječné toastíky s křupavou slaninou
Foto: isifa.com

Tyhle toasty jsou moc dobré s čerstvým salátem jako rychlé jídlo nebo sytá snídaně.

Suroviny
ciabatta (nebo jiný farmářský chléb) 1 ks
sýr 500 g
vejce 2 ks
cibule 1/2 ks
hořčičný prášek 20 g
prorostlá slanina 250 g
Postup
1

Nakrájejte chleba na plátky a rozložte je na pekáč. Opečte je pod předehřátým grilem po obou stranách dokřupava.

2

Smíchejte vyšlehané vejce, nastrouhaný sýr, najemno nasekanou cibuli a hořčici, ochuťte solí a pepřem a směs rozdělte na toasty.

3

Navrch každého položte plátek slaniny a vraťte zpátky do trouby a pečte do zlatohněda.

Vaječné toastíky s křupavou slaninou Foto:

Vaječné toastíky s křupavou slaninou                                                             Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama