Vaječné nudle s lososem

Doba přípravy:
Vaječné nudle s lososem Foto:
Vaječné nudle s lososem
Foto: Cat & Cook

Dáváte přednost těstovinám a nudlím na asijský způsob? Pak vám budou chutnat tyto vaječné s lososem – na přípravu nejsou nijak náročné, ingredience vám jsou jistě známé a jejich chuť vás prostě dostane. ;)

Článek

11 rychlých nudlových receptů v asijském stylu Foto:

11 rychlých nudlových receptů v asijském stylu

Asijská kuchyně je plná rýže, ale také všelijakých druhů nudlí. Používají se do polévek, salátů, ale figurují samozřejmě i jako hlavní jídlo. My jsme pro vás vybrali...
Suroviny
vaječné nudle 150 g
filet lososa 2 x 200 g
hrst tmavého kadeřávku
citron 1 ks
baby pak choi 6 ks
ketjap manis 5 lžic
rybí omáčka 1 lžička
rostlinný olej 2 lžíce
Postup
1

Rybu vyndejte hodinu před přípravou.

2

Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Až začne vřít, osolte ji a vhoďte do ní těstoviny. Hrnec okamžitě sundejte z plotny, nudle promíchejte a dejte stranou. Měly by být do 10 minut hotové.

3

Na větší pánvi rozehřejte olej a přidejte osolené filety z lososa a pak choi. Pokud máte filety s kůží, nejdříve je opečte kůží dolů.

4

Až se ryba pustí, opatrně filety otočte. Z každé strany opékejte cca 4 minuty. Ryba by uvnitř měla být hezky vláčná.

5

Pak choi opečte z obou stran a vyndejte z pánve na talířek. Zatímco se ryba opéká, přidejte na pánev citron nakrájený na plátky a z každé strany opečte dozlatova.

6

Až bude ryba téměř hotová, stáhněte plamen, přidejte do pánve kadeřávek a restujte jen asi 2 minuty. Lososa rozdělte na menší kousky (kůži vyhoďte). Poté do pánve kleštěmi přendejte nudle a promíchejte.

7

Zakápněte omáčkou ketjap manis a asi lžičkou rybí omáčky. Podle chuti přidejte nasekanou chilli papričku. Podávejte s pak choi, karamelizovaným citronem a sójovou omáčkou na případné dochucení.

Vaječné nudle s lososem Foto: Vaječné nudle s lososem, Foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová

Videa

reklama

reklama