Vaječná omeleta s chorizem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Omeleta s chorizem Foto:
Omeleta s chorizem
Foto: All

Vydatná snídaně v podobě lehce pikantní omelety je ideální pro líná víkendová rána. Až tuhle laskominu od Zdeňka Pohlreicha ochutnáte, budete si ji možná dělat i k večeři. Tak moc je dobrá...

Suroviny
velká vejce 6 ks
chorizo klobása 100 g
menší uvařené brambory 3 ks
šalotka 2 ks
čerstvě vymačkaná šťáva z jednoho citronu
sůl a čerstvě namletý pepř
hladkolistá petržel 1 hrst
Postup
1

Na jednu omeletu vyklepněte do misky 3 vejce, přidejte lžíci vody, osolte, opepřete a vidličkou našlehejte.

2

Na rozpálenou pánev dejte polovinu na kolečka nakrájeného choriza a polovinu uvařených brambor, nakrájených na plátky nebo kostičky.

3

Krátce zprudka opečte a zalijte připravenou vaječnou směsí. Vařečkou nebo špachtlí směs zlehka zamíchejte, aby se omeleta ve středu pánve nařasila. Omeletu nenechte propékat moc dlouho, nebyla by potom dobrá.

4

Nyní v misce smíchejte najemno nakrájenou šalotku s nasekanou petrželkou, zakapejte pár kapkami olivového oleje a přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Osolte, opepřete a vše dobře promíchejte.

5

Trochu připravené směsi dejte na omeletu, srolujte ji od kraje pánve a přendejte na talíř. Stejným způsobem připravte i druhou omeletu.

Tento recept předvedl Zdeněk Pohlreich ve své televizní škole vaření. Další recepty, kuchařské fígle a jiné bonusové informace z pořadu Vařte jako šéf! najdete ZDE.

Vařte jako šéf!, Foto: Vařte jako šéf!

Škola vaření Zdeňka Pohlreicha

Chcete-li se skutečně naučit vařit, musíte umět něco víc, než jen recepty. Musíte znát kuchařské techniky a také suroviny.

V nové knize Zdeňka Pohlreicha se seznámíte s technikami přípravy vývarů, omáček, jak správně pracovat s masem a vejci. Opět nechybí oblíbená kapitola o grilování.

V kuchařce najdete více jak 70 osvědčených receptů.

Videa

reklama

reklama