Vaječná frittata s ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Vaječná frittata s ovocem Foto:
Vaječná frittata s ovocem
Foto: Vaříme trochu jinak

Skvělý způsob, jak si dopřát sladkou snídani, ovoce plné vitaminů a zároveň velkou porci bílkovin v podobě vajec. A nechybějí ani zdravé tuky, které dodá avokádo.

Suroviny
avokádo nakrájené na plátky 1 ks
borůvky 1 hrnek
mletá skořice 1 lžíce
vejce 10 ks
jahody nakrájené na tenké plátky 6–8 ks
tuk na vymazání formy 1 lžíce
kulatá forma o průměru 24 cm
Postup
1

Formu vyložte pečicím papírem a pokapte olejem. Na dno misky položte nakrájené avokádo a rovnoměrně po celé ploše ho posypte borůvkami. V misce vyšlehejte vejce, přidejte skořici a znovu zamíchejte.

2

Vejce nalijte opatrně do misky na avokádo a borůvky tak, aby avokádo zůstalo na dně misky. Nakrájené jahody pokládejte na vejce, až pokryjete celou plochu.

3

Dejte do trouby a pečte na 170 stupňů 25–30 minut.

4

Než budete krájet, nechte trochu vychladnout. Servírujte s jogurtem nebo kefírem.

Vaječná frittata s ovocem Foto: Vaječná frittata s ovocem; foto: Vaříme trochu jinak

 

Vaříme trochu jinak Foto:

VAŘÍME TROCHU JINAK

Žaneta Kremsa, Jana Dell Plotnárková

Přes sto báječných receptů, bezlepkových, bez cukru a splňujících současný trend paleo stravování najdete v této původní české kuchařce.

Knížka Vaříme trochu jinak je ideální pomůckou pro lidi, kteří hledají zdravý životní styl, jednoduchost a kvalitu. A v podání autorek také radost a originalitu.

Vydalo nakladatelství Esence.

Videa

reklama

reklama