Uzené s drobnozrnnou čočkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Uzené s drobnozrnnou čočkou Foto:
Uzené s drobnozrnnou čočkou
Foto: isifa.com

Drobnozrnná čočka si drží svůj tvar a jen tak ji nerozvaříte... Proto se hodí především do salátů, ale i jako příloha k masu či rybě.

Suroviny
uzený vepřový pupek 1 kg
uzené ovarové koleno 1 ks
pórek 3 ks
cibule 1 ks
hřebíčky 6 ks
česnek 2 stroužky
čerstvý tymián 3 větvičky
čerstvé oregano 3 větvičky
černá nebo puy čočka 500 g
čerstvě namletý černý pepř
čerstvá petrželka 1 hrst
Postup
1

Do velkého hrnce dejte maso, mrkev, pórek, cibuli – do které vtlačte všechny hřebíčky –, rozdrcený česnek, bobkové listy, tymián a oregano. Zalijte vodou, aby bylo vše ponořené. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a na mírném ohni přikryté vařte 1 a ¼ hodiny. Zatím nesolte.

2

Do hrnce přidejte čočku a vařte 45 minut. Když bude čočka měkká, vyndejte cibuli a vyhoďte ji. Vyndejte také koleno a pupek. Osolte.

3

Z kolena sundejte kůži a maso natrhejte na kousky. Slijte čočku a zeleninu přes cedník, ale vývar zachovejte. Kousky masa z kolena promíchejte s čočkou a dochuťte solí a pepřem.

4

Směs přendejte na nahřátou servírovací mísu. Naaranžujte řezy pupku navrch a přelijte je vývarem. Posypte petrželkou.

Uzené s drobnozrnnou čočkou Foto:

Uzené s drobnozrnnou čočkou                                                                                        Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama