Uzené kachní prso, bulgur s kopřivami a omáčkou s ibiškem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Uzené kachní prso, bulgur s kopřivami a omáčkou s ibiškem  Foto:
Uzené kachní prso, bulgur s kopřivami a omáčkou s ibiškem
Foto: archiv FTV Prima

V druhém díle nového kulinárního pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou připravil šéfkuchař Patrik Bečvář s asistencí herce Josefa Poláška kachní prsa s bulgurem, který byl doplněn mladými kopřivami, pečenými šalotkami a nevšední omáčkou s květy ibišků.

Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou, každou neděli ve 14.15 na Primě!

Suroviny
kachní prsa 600 g
bulgur 500 g
mladé kopřivy 200 g
šalotka 400 g
máslo 200 g
ibišek 2 květy
červené víno 300 ml
kachní fond 500 ml
cibule 100 g
Postup
1

Kachní prso očistěte, kůži prokrájejte a dochuťte solí a pepřem. Kachní prso zprudka opečte pouze ze strany, kde je kůže. Poté vložte do vakuovacího sáčku a vařte v sous-vide na 65 °C 2 hodiny.

2

Bulgur propláchněte pod tekoucí vodou a vařte v hovězím vývaru doměkka.

3

V jiném hrnci rozpusťte máslo a na něm opečte najemno nakrájenou šalotku. Přidejte nasekané kopřivy a poté i uvařený bulgur, dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem.

4

Oloupané šalotky vložte na plech, který vysypte centimetrovou vrtsvou soli, plech s šalotkou vložte do trouby a pečte na 160 °C 30 min. Poté šalotku podélně rozpulte a konce zakrojte. Vedle si udělejte směs z odkrojků šalotky, másla, strouhanky a bylinek (tymián). Směs promíchejte a lžící naneste na rozpůlené šalotky, které ještě společně se směsí krátce zapékejte 8 minut na 180 °C.

5

V hrnci si udělejte tmavý základ z cibule, poté zaprašte moukou, zalijte kachním fondem a červeným vínem. Přidejte dva květy ibišku. Omáčku svařte na polovinu, aby měla dostatečnou sílu. Nakonec přeceďte přes jemný cedník.

Uzené kachní prso, bulgur s kopřivami a omáčkou s ibiškem  Foto: Uzené kachní prso, bulgur s kopřivami a omáčkou s ibiškem; foto: archiv FTV Prima

V druhém díle pořadu Ohnivý kuře pod pokličkou najdete i další nevšední recepty, které připravili šéfkuchaři Patrik Bečvář a Tomáš Levý za přispění seriálových herců Josefa Poláška a Martina Štěpánka:

Ohnivý kuře pod pokličkou - 2.díl Foto: Ohnivý kuře pod pokličkou – 2.díl; foto: archiv FTV Prima

Videa

reklama

reklama