Uzená polévka s kroupami

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Uzená polévka s kroupami Foto:
Uzená polévka s kroupami
Foto: Češka z Česka

Při pohledu na tuto polévku se nám vybaví hned několik věcí: víkend, chata, porce poctivé domácí polévky a posezení u stolu s rodinou. Dali byste si? :)

Recept

Uzená polévka s praženou krupicí  Foto:

Uzená polévka s praženou krupicí

Tuto polévku s výraznou chutí si můžete připravit jen tak, jako součást víkendového oběda nebo využít uzený vývar a část masa, které vaříte pro jiný pokrm.
Suroviny
uzené maso (mohou být i žebra) 750 g
černý pepř 5 kuliček
nové koření 2 kuličky
kroupy 250 g
sádlo 2 lžíce
cibule 1 ks
brambory 2 ks
mrkev 1 ks
majoránka 1 lžíce
sůl
nasekaná petrželka
Postup
1

Na menší kousky nakrájené uzené maso vložte do hrnce, zalijte 2 l vody, přidejte bobkové listy, kuličky pepře a nové koření. Vařte asi 45 min.

2

Mezitím nakrájejte cibuli na malé kousky a osmažte ji na sádle. Oloupejte a nakrájejte na kostičky také brambory, mrkev a petržel.

3

Propláchnuté kroupy vhoďte do hrnce, kde se vaří uzené maso. Po 5 minutách vhoďte osmaženou cibulku a nakrájenou zeleninu, osolte, přidejte majoránku a vařte do změknutí asi 15 min.

4

Dávejte na talíř a ozdobte nasekanou petrželkou.

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Videa

reklama

reklama