Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami s medem a hořčicí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami s medem a hořčicí  Foto:
Uzená pečeně se sladkokyselou krustou s kapustičkami s medem a hořčicí
Foto: archiv Prima

V prvním díle své kulinární show nám Karolína, domácí kuchařka, předvedla recept na lahodnou uzenou pečeni s krustou z medu a balzamikového octa. Jako přílohu zvolila růžičkovou kapustičku s medem a hořicí. Vyzkoušíte?

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
uzená krkovice 1 kg
med 3 lžíce
šalotky nebo malé cibulky 5 ks
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
olej 2 lžíce
bílé víno 125 ml
Kapustičky:
větší cibule 1 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
mleté chilli
med 1 lžíce
dobrá hořčice 2 lžíce
Postup
1

Troubu si rozehřejeme na 200 °C. Do pekáčku nalijeme dvě lžíce oleje, pokrájíme cibulky na půlkroužky, poklademe na maso a podlijeme bílým vínem. Dáme si maso předehřát na chvíli do trouby.

2

Mezitím připravíme směs na krustičku: v hrnku promícháme med, balzamikový ocet, hořčici, sůl a pepř. Maso po chvilce vyjmeme a potřeme první polovinou medové směsi a dáme péct na 30 minut. Během pečení několikrát maso pečlivě podlijeme vypečenou tekutinou.

3

Po 30 minutách maso vytáhneme z trouby a potřeme druhou polovinou směsi. Dáme péct na dalších 15 minut (již nepodléváme), aby se vytvořila hezká krusta.

4

Na másle zpěníme cibuli nakrájenou najemno, přidáme očištěné kapustičky překrájené na půlky, osolíme, opepříme, přidáme špetku chilli a muškátový oříšek, med a hořčici a dusíme doměkka (doba záleží na velikosti, ale obecně se dá říct, že by neměla být delší než 10 minut, protože pak by kapustičky snadno ztratily barvu a pevnost).

5

Uzenou pečínku servírujeme společně s kapustičkami, zdobíme vypečenou cibulkou.

Videa

reklama

reklama