Uzená česnečka s celestýnskými nudlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Uzená česnečka s celestýnskými nudlemi  Foto:
Uzená česnečka s celestýnskými nudlemi
Foto: archiv Prima

Dobrá česnečka je jako lék. Vytáhne vás z rýmy i z kocoviny. Varianta od Karolíny, domácí kuchařky je sytá díky celestýnským nudlím a má výraznou chuť nejen po česneku, ale i díky uzenému masu.

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
Polévka:
brambory 5 ks
uzená krkovice bez kosti, tepelně zpracovaná 300 g
sůl
celý pepř 5 kuliček
sladká mletá paprika (může být i uzená) 1 lžička
česnek 7 stroužků
čerstvá pažitka na ozdobu
Nudle:
mléko 100 ml
vejce 1 ks
špetka soli
máslo 2 lžíce
Postup
1

Brambory překrájejte na čtvrtiny a dejte je do hrnce, který naplníte 800 ml studené vody. Přidejte uzené maso vcelku a vodu nechte dojít k varu. Osolte, ale opatrně, uzené už je slané… Přihoďte všechno koření (pepř, bobkový list a papriku) a vařte 15 minut.

2

Připravte si nudle. Na těsto smíchejte v misce mouku, mléko, vajíčko a sůl, až vznikne řídké těsto. V pánvi upečte na másle postupně 2 palačinky. Položte je na sebe a nakrájejte z nich širší nudle.

3

Uzené po 15 minutách vyjměte z hrnce, nakrájejte ho na malé kostičky a vraťte do polévky. Přidejte prolisované stroužky česneku a polévku vařte ještě 2 minuty. Ochutnejte, případně osolte, přidejte nudle, ozdobte nasekanou pažitkou a můžete podávat.

Uzená česnečka s celestýnskými nudlemi  Foto:

Uzená česnečka s celestýnskými nudlemi, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama