Úžasný vepřový burger podle Jamieho

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Úžasný vepřový burger podle Jamieho  Foto:
Úžasný vepřový burger podle Jamieho
Foto: Jamie Oliver / 5 ingrediencí

Ve své nové kuchařce nabízí Jamie Oliver překvapivě sofistikované recepty, na které vám vždy stačí 5 základních ingrediencí a nezbytná dochucovadla. Představujeme vám další z receptů, tentokrát na lahodný burger s hruškou, salátkem a výrazným sýrem.

Suroviny
zralá sladká hruška 1 ks
směs špenátu, rukoly a řeřichy potočnice 50 g
mleté vepřové maso 150 g
vláčná hamburgerová žemle 1 ks
sýr s modrou plísní 30 g
červený vinný ocet
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Hrušku nakrájejte po délce na co nejjemnější plátky. Zlehka je promíchejte se salátovými lístky, trochou extra panenského olivového oleje a červeného vinného octa a špetkou černého pepře. Vepřové maso prohněťte čistýma rukama se špetkou soli a pepře a pak vytvarujte jako placku 1 cm silnou. Potřete ji 1 lžičkou olivového oleje a pak dejte ve velké nepřilnavé pánvi na vysoký plamen a smažte 2 minuty. Mezitím rozkrojte žemli a dejte ji také do pánve, až se opeče dozlatova, vyndejte ji.

2

Burger obraťte a po dvou minutách k němu do pánve rozdrobte sýr. Burger položte na sýr, párkrát s ním zahýbejte, aby se sýrem obalil a pak ho položte na žemli. Navršte na něj tolik salátu s hruškou, kolik se na něj vejde, přiklopte, smáčkněte k sobě a ihned podávejte se zbylým salátem stranou.

Úžasný vepřový burger podle Jamieho  Foto: Úžasný vepřový burger podle Jamieho , Foto: Jamie Oliver / 5 ingrediencí

Fotografie a recepty použity z knihy Jamie Oliver – 5 INGREDIENCÍ vydané MLD Publishing, s. r .o., 2017, fotografie receptů a strany s věnováním copyright © Jamie Oliver Enterprises Limited (2017 5 Ingredients Quick & Easy Food), obálka a studiové fotografie copyright © Paul Stuart, 2017

5 INGREDIENCÍ

5 ingrediencí Foto:

Pro snadná a rychlá jídla

JAMIE OLIVER

Jen několik měsíců po anglickém vydání je tu česká verze bezpochyby nejrychlejší, uživatelsky nejvstřícnější a nejvtipnější kuchařky, kde se její autor (a pětinásobný otec) Jamie Oliver doslova vyřádil s pouhými pěti přísadami.

Ztvárnil je do 130 receptů ve všech jídelních kategoriích a sám ohodnotil takto: „Zkušenost s psaním téhle knížky byla úžasná a inspirující. A abych byl upřímný, naučila mě troše pokory, protože někdy jsou ty nejjednodušší věci v životě ty nejlepší. Nechápu, že mi trvalo 20 let, než mi to došlo! Každé jídlo je poctou úžasné kombinaci pouhých pěti ingrediencí a věřte mi, tohle je opravdu kuchařka, podle které budete vařit – v kuchyni vám povede ruku a zároveň vám rozproudí sliny v ústech.“

Vyzkoušejte i další nápadité recepty z 5 ingrediencí: 

Recept

Vláčné hovězí na hořčici  Foto:

Vláčné hovězí na hořčici

Kližka je na pomalé dušení nejvhodnější kus hovězího masa. Po pár hodinách se maso úplně rozpadá, s výraznou chutí worcesteru a hořčice vytvoří neodolatelnou souhru chutí....

Recept

Kuře na harisse  Foto:

Kuře na harisse

Další geniální recept z nové kuchařky Jamieho Olivera obsahuje jen 5 hlavních ingrediencí a základní ochucovadla. V jednoduchosti je krása a Jamie opět dokazuje, že stačí...
Videa

reklama

reklama