Tyrolské knedlíky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tyrolské knedlíky Foto:
Tyrolské knedlíky
Foto: Kublanka.cz

Silný vývar, k tomu knedlík se špekem a vzhůru na sjezdovku. Tohle jídlo vysvětluje úspěchy rakouských sjezdařů mnohem více než přítomnost tamních kopečků zvaných Alpy.

Suroviny
rohlíky z předchozího dne 6 ks
vlažné mléko 250 ml
vejce 2 ks
strouhanka 3 lžíce
slanina 80 g
máslo 30 g
pažitka
sůl
hovězí vývar 1,5 l
Postup
1

Rohlíky nakrájejte na malé kostičky, dejte je do mísy a zalijte je trochou vlažného mléka. Mezitím si na másle osmažte dozlatova najemno nakrájenou slaninu.

2

K namočeným rohlíkům přilijte zbývající mléko, přidejte usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř a důkladně prsty promíchejte. Těsto zahustěte strouhankou.

3

Mokrýma rukama vytvarujte 8-12 velkých knedlíků, které vařte v osolené vodě 10-15 minut. Uvařené tyrolské knedlíky dejte do velké mísy, zalijte je horkým vývarem a posypejte je najemno nakrájenou pažitkou.

Tyrolské knedlíky Foto:

Tyrolské knedlíky, foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka.cz Foto:

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. První jídlo, co Blanka Kubovi uvařila, bylo kuře na meruňkách. S díky jí to vrátil a ještě následující měsíc si z ní dělal legraci, jaká je to ale kuchařka. První partnerské jídlo a hned vlastní gól. To vážně nemohl tušit, jaký kulinářský talent právě objevil.

Nicméně dostala ještě šanci, až tak byl zamilován. A najednou se děly věci. Blanka s Kubou jsou již spolu 8 let. Kuře na meruňkách už mu nikdy neuvařila a naopak uvařila cokoliv si přál. A k reklamaci znovu nikdy nedošlo. Teda až na reklamaci jeho hmotnosti. Blanka uvaří všechno a Kuba všechno sní. Kuba je spokojený. Blanka je spokojená.

Jak jim to společné vaření jde je k vidění na www.kublanka.cz

Videa

reklama

reklama