Tymiánová křidýlka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tymiánová křidýlka Foto:
Tymiánová křidýlka
Foto: All

Oblíbená obíračka se díky vymazlené marinádě povznese do kulinárního nebe. A navíc je to dobrota za hubičku.

Suroviny
kuřecí křidýlka 12 ks
Marináda:
česnek 4 stroužky
tymián 2 snítky
lístky bazalky
čerstvě namletý černý pepř
mořská sůl
tuk na potření roštu (rostlinný olej nebo kůžičku ze slaniny)
Postup
1

Křidýlka omyjte ve studené vodě, nechte je okapat a osušte je kuchyňským papírem. V nejmasitější části je dvakrát až třikrát nakrojte.

2

Na marinádu promíchejte v míse olej, sójovou omáčku, česnek, citronovou šťávu, tymián, bazalku, pepř a sůl. Vložte křidýlka, obalte je v marinádě, mísu zakryjte a dejte do ledničky. Křidýlka nechte marinovat několik hodin, nejlépe přes noc. Před grilováním je nechte asi 30 minut dojít do pokojové teploty.

3

Gril rozpalte na 230–290 °C. Rošt potřete tukem, rozložte na něj okapaná křidýlka a grilujte je zhruba 12 až 16 minut, dokud nebudou na povrchu zlatá a maso nezíská jemně růžovou barvu. Pravidelně je obracejte a potírejte marinádou. Ihned podávejte.

Tymiánová křidýlka Foto:

Tymiánová křidýlka, foto: Grilování

Další recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete v novém letní čísle časopisu Prima FRESH, který je v prodeji od 11. června.

Prima Fresh grilování Foto:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama