Tvarohový dort Míša s jahodami

Doba přípravy:
Tvarohový dort Míša s jahodami Foto:
Tvarohový dort Míša s jahodami
Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Známý tvarohový dort, který milují děti i dospělí, tentokrát doplněný o svěží jahody!

Recept

Míša dort Foto:

Míša dort

Pokud není moc času a nápadů na jiný dort, vyzkoušejte známý Míša dort. Je totiž poměrně rychlý a jednoduchý a chuťově nadchne snad každého.
Suroviny
Korpus:
vejce 4 ks (žloutky + z bílků ušlehat sníh)
moučkový cukr 4 lžíce
olej 1 lžíce
prášek do pečiva 1 lžička
kakao 1 lžíce
Krém:
tvaroh 750 g
moučkový cukr 150–180 g
máslo 200 g
jahody 300 g (i více)
Poleva:
čokoláda na vaření 60 g
máslo 50 g
mléko 1 lžíce
Postup
1

Nejprve připravte těsto na korpus. Žloutky, cukr a olej vyšlehejte do pěny a za stálého šlehání přisypejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Lepší je to přes sítko, aby se nevytvořily hrudky.

2

Do těsta postupně opatrně zapracujte sníh, jen tak lehce stěrkou. Na dno dortové formy o průměru 26 cm upevněte pečicí papír a vlijte těsto.

3

Vložte do trouby rozpálené na 180 °C a pečte cca 15 minut. Můžete zkusit špejlí. Formu nechte trochu zchladnout a korpus vyndejte na mřížku, kde ho nechte vychladnout úplně.

4

Pak opatrně sundejte pečicí papír a vložte korpus zpátky do formy. Teď vymíchejte krém. Rozpuštěné máslo vyšlehejte s tvarohy, je lepší přidávat je postupně, a s cukrem podle chuti. Krém navrstvěte na korpus, trošku s ním poklepejte o stůl.

5

Jahody naskládejte na krém a vtlačte je do něj. Stěrkou krém urovnejte, aby byly jahody schované.

6

Na polevu rozpusťte ve vodní lázni nalámanou čokoládu s máslem a nakonec vmíchejte lžíci mléka nebo smetany. Nalijte na dort a urovnejte.

7

Dort vložte do lednice a nechte ztuhnout, nejlépe přes noc, ale minimálně na dvě hodiny. Ještě než čokoláda úplně ztuhne, odkrojte ji kolem dokola nožem nahřátým v horké vodě. Krájejte také nahřátým nožem.

Tvarohový dort Míša s jahodami 2 Foto: Tvarohový dort Míša s jahodami; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno Foto: V kuchyni vždy otevřeno

Food blog V kuchyni vždy otevřeno vznikl v únoru 2014 a od té doby ho Andrea Motlíková plní recepty, které by měly být inspirací pro každého, kdo doma vaří pro svou rodinu, stejně jako autorka blogu.

V obsahu webu najdete především širokou nabídku rychlých večeří z české i světové kuchyně, předkrmy, polévky, ale i oblíbené moučníky nebo třeba recepty na domácí sirupy. Andrea používá hlavně sezonní a dostupné suroviny, spoustu z nich si pěstuje i na své zahradě.

Jak Andrea sama říká: „Na vaření mě baví to, že je to velice kreativní činnost. Někdo rád maluje, jiný háčkuje, prostě každý si najde to svoje naplnění v něčem jiném. A tahle moje záliba je myslím ku prospěchu i celé širší rodiny a doufám, že i ku prospěchu čtenářů mého blogu.“

Videa

reklama

reklama