Tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tvarohové noky s jahodovou omáčkou Foto:
Tvarohové noky s jahodovou omáčkou
Foto: Gurmet

Noky můžeme připravovat i nasladko. Vyzkoušejte tyto tvarohové, doplněné jahodovou omáčkou s mátou. Ideální jídlo do letních dnů.

Suroviny
jahody 500 g
máslo 1 lžíce
cukr 2 lžíce
Noky:
měkký tvaroh 250 g
vejce 2 ks
lístky meduňky nebo máty na ozdobení
sůl
Postup
1

Jahody nahrubo nakrájejte (několik si nechte na ozdobení). V kastrolu zahřejte máslo, vsypte cukr a nechte ho rozpustit. Pak přidejte jahody a nechte je asi 5 minut probublávat.

2

Noky: V míse promíchejte tvaroh, vejce, mouku, trochu nastrouhané citronové kůry a špetku soli. Ze vzniklého těsta vytvarujte 2,5 cm široký váleček, který rozdělte na stejné menší dílky – noky. Zavařujte je do vroucí osolené vody, rychle přiveďte k varu, ztlumte plamen a pomalu vařte, až vyplavou na povrch. Vyberte je děrovanou naběračkou (nebo slijte přes cedník) a hned podávejte s rozvařenými jahodami. Porce ozdobte překrojenými jahodami a lístky čerstvé meduňky či máty.

Gurmet - červen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Měsíc červen mají asi nejraději děti. Jednak mají hned v jeho začátku svátek, s jeho koncem také začínají prázdniny. Na děti (a také na jejich maminky) myslíme i v časopisu Gurmet. V červnovém čísle totiž najdou praktické tipy, jak si mohou užít pořádný mejdan na Den dětí a hlavně jak si na něj připravit dobrůtky jen s malou výpomocí maminek.

O tom, že léto už klepe na dveře, není pochyb. Spolu s ním přichází také čas jedné z nejoblíbenějších sezonních aktivit – grilování. Tentokrát jsme na něj připravili několik receptů z hovězího masa, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Na kulinární výlet vás tentokrát pozveme do Rakouska, jehož kuchyně je nám víc než blízká. Naučíme vás také, jak si připravit osvěžující a také zdravé letní smoothies.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama